Peugeot om alleen elektrisch te gaan in Europa tegen 2030

Peugeot CEO Linda Jackson heeft aangekondigd dat het bedrijf in 2030 alleen elektrische auto’s in Europa zal verkopen. Het initiatief maakt deel uit van de £ 21,7 miljard elektrificatiedrive van £ 21,7 miljard, waarin 70 Percentage van de omzet van de groep komt binnen hetzelfde tijdsbestek van laagemissie -auto’s.
Jackson zei echter ook dat er een voorbehoud zou zijn voor kopers buiten Europa, die nog steeds in staat zullen zijn om na de deadline van 2030 nieuwe Puegeots met benzine en diesel te krijgen.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

In een interview met Automotive News Europe zei ze: “Terwijl we op de nieuwe [Stellantis] -platforms stappen, zullen al onze modellen in 2030 in Europa elektrisch zijn. Maar ik moet er nog steeds voor zorgen dat ik het aanbod van interne verbranding voor internationale klanten bijhoudt. ”

Peugeot E-208 en E-2008 Get Range Impliceren voor 2022

De beslissing geeft aan dat Peugeot een van de eerdere merken zal worden die volledige elektrificatie binnen de stellantis stabiel zal bereiken; Het heeft een vergelijkbare tijdlijn als Opel/Vauxhall die tegen 2028 alleen elektrisch zal worden.
Peugeot is al goed op weg naar volledige elektrificatie, met 70 procent van de huidige line-up geëlektrificeerd: auto’s zoals de 208 Supermini en 2008 crossover hebben al pure-elektrische opties in hun line-ups. De nieuwe 308 krijgt een EV-optie in 2023 en alle commerciële auto’s van het bedrijf kunnen worden gespecificeerd met een batterij-elektrische aandrijflijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *