Uncategorized

McLaren 12C GT Sprint-prijs en -details

Na een debuut op het Goodwood Festival of Speed ​​eerder dit jaar heeft McLaren de prijzen onthuld voor de baangerichte 12C GT Sprint. Mede ontwikkeld naast McLaren’s Racing Arm McLaren GT, kost het £ 195.000.
Gebaseerd op de 12c Road Car, behoudt de 12C GT Sprint tal van van de verschillende rijsystemen van de standaardauto, maar McLaren heeft ze ontwikkeld met een hardere rand. De remsturing en actieve McLaren Airbrake Systems zijn aangescherpt voor veel extremere trackgebruik, terwijl het adaptieve chassis opnieuw is gekalibreerd om een ​​grotere betrokkenheid van chauffeur mogelijk te maken, waardoor veel meer een viscerale GT -ervaring ontstaat.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De GT Sprint profiteert ook van de engineering op de 12c GT3 Racer en is ontwikkeld om de kloof tussen de standaard 12C en de GT3 te overbruggen. De door de FIA ​​goedgekeurde veiligheidsrolkooi, centrale koelradiator en digitale uitlezingen zijn allemaal overgenomen van de competitieauto en er is zelfs een aan boord luchtverhacksysteem voor snelle bandenveranderingen.
Gebouwd rond hetzelfde koolstofvezel chassis-bad als de weg-going 12c, wordt de GT-sprint ook aangedreven door een afgestemde versie van de 3,8-liter twin-turbo V8 die nu 616 pk ontwikkelt, een stijging van 592 pk. Er wordt stroom aan de achterwielen verstrekt via een zeven-versnellingsbak met dubbele versnellingsbak.
Visuele veranderingen omvatten een aanzienlijke daling van de rijhoogte van 40 mm en veel agressiever ontwikkelde aerodynamische bumpers, samen met een GT3-geïnspireerde motorkap met radiatoruitgangskanalen. Nog meer racen afgeleide functies zoals de achtervleugel van de koolstofvezel en de voorste splitter zijn ook beschikbaar als opties.
McLaren heeft ook de actieve ophanging en gepaste racende gladde banden aangepast, terwijl in een zespunts racekarnas en beëindiging van de blusser de raceauto-opknapbeurt voltooid. Airconditioning is ook aangebracht om een ​​zekere mate van comfort te bieden tijdens langdurige bezoeken aan de baan.
Helaas is de GT -sprint niet legaal weg – maar kopers die zich het bijna £ 200k prijskaartje kunnen veroorloven, moeten zich waarschijnlijk de relatief kleine prijs kunnen veroorloven om zichzelf te boeken in enkele van ‘s werelds beste racecircuits.
“De 12c GT Sprint brengt dingen naar een nieuw niveau met de toevoeging van talloze racebaan specifieke functies,” zei Chris Goodwin, Chief Test Chauffeur voor McLaren, “als chauffeur beïnvloedt deze krachtige combinatie gewoon het vertrouwen helemaal rond een ronde en In de 12c GT -sprint is die ronde nu aanzienlijk sneller. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *