Mercedes krijgt de Duitse overheidsgoedkeuring voor Level 3 Autonomous Tech

Mercedes heeft goedkeuring van de Duitse regering verkregen om haar niveau 3 autonome rijtechnologie op de weg te zetten. Het systeem zal begin volgend jaar aan het publiek worden gebruikt op de nieuwe Saloons van Mercedes S-Klasse en Eqs-maar er zijn een paar voorbehouden aan de uitrol.
Vanaf de lancering zal het niveau 3 -systeem (nagesynchroniseerde Drive Pilot) alleen beschikbaar zijn in de thuismarkt van Mercedes van Duitsland. Automobilisten zullen ook alleen de technologie kunnen activeren in langzaam bewegend verkeer op de snelweg met snelheden tot 60 km/u (ongeveer 37 mph).

Mercedes lanceert drie nieuwe elektrische auto -platforms in 2025

Mercedes zegt ook dat het drive -pilootsysteem de automobilist in staat zal stellen “aanvullende taken” uit te voeren op het infotainmentsysteem van de auto, zoals online winkelen, beantwoorden op e -mails of het genieten van een film, een enorme sprong voorwaarts in autonome rijtechnologie en wetgeving. Tot dit punt hebben zelfrijdende systemen het toezicht van de bestuurder nodig.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Het drive -pilootsysteem verzamelt gegevens van een verscheidenheid aan LiDAR -sensoren, camera’s en GPS -trackers, die de omgeving van de auto in de gaten houden en de AI in staat stellen intelligent te reageren – en, veel nog belangrijker, onafhankelijk – tot gevaren zoals zwaaiend verkeer of onrustige congestie langs de route van de bestuurder.
Er is een vochtsensor in een van de wielputten, zodat het systeem de wegomstandigheden kan bijhouden en de rijstijl dienovereenkomstig kan aanpassen. Mercedes heeft zelfs een arsenaal aan microfoons en een nok voor het achterruit opgenomen, die specifiek zijn gemaakt om blauwe lichte auto’s te detecteren en de AI van de auto te informeren om opzij te stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *