Uncategorized

Nieuwe Audi Q8 E-TRON Bevestigd voor lancering in 2026

Audi voegt een bereik-topping volledig elektrische SUV toe aan zijn line-up in 2026 met een nieuw Q8 E-TRON-model dat de bestaande e-tron zal vervangen Off-roader in de line-up van het merk.
De nieuwe Audi Q8 E-TRON zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op hetzelfde PPE-platform dat de binnenkort te onthullen Q6 E-TRON zal ondersteunen; PPE wordt gezamenlijk ontwikkeld door Audi en Porsche en zal de elektrische technologie van het merk in het premium-segment nog meer ontwikkelen, voortbouwend op de ontwikkeling van Audi van de E-TRON GT, die zijn J1-platform deelt met de Porsche Taycan.

Nieuwe 2022 Audi A8: UK -prijzen en specificaties onthuld

Dat houdt in dat de nieuwe Q8 E-TRON een vergelijkbaar elektrisch systeem van 800 volt zal zijn als de duurste Audi- en Porsche EV’s, die compatibel is met DC snelle oplaadsnelheden tot 270 kW volgens Audi’s eigen informatie op het platform. Afhankelijk van de batterijgrootte (details die nog niet worden bevestigd) kan dit in minder dan 25 minuten een lading van vijf tot 80 procent opleveren.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Gezien het feit dat de Q6 E-TRON waarschijnlijk meer dan 380 mijl bereik zal bieden op een volledige lading, kan het, afhankelijk van de batterijgrootte van de Q8 E-TRON, dit cijfer zelfs verduisteren.
De twee SUV’s zullen waarschijnlijk dezelfde aandrijflijnen gebruiken en kunnen het dual-motor, vierwielaandrijving van de e-tron GT overbrengen. In deze auto biedt het basismodel 469 pk (of 523 pk met overboost), terwijl een prestatiegerichte RS-versie kan overeenkomen met de 636 pk-uitvoer van de RS E-TRON GT.
In tegenstelling tot de Q6 E-TRON (die zal worden samengesteld in Ingolstadt), wordt de Q8 E-TRON gebouwd in Audi’s fabriek in Brussel, die momenteel de productie van de E-TRON en E-TRON Sportback SUV’s behandelt. Wanneer het E-TRON-bereik in 2025 het einde van zijn leven bereikt, zal de fabriek worden teruggetrokken voor de nieuwe Q8 E-TRON en de volgende generatie PPE-architectuur van het bedrijf.
Audi heeft nog geen afbeeldingen van de nieuwe Q8 E-TRON uitgebracht, maar we verwachten dat de EV de EV-stylingaanwijzingen van het merk zal bevatten, waaronder Slim Coplampen, een blank rooster en dikke proporties die we al op die van het bedrijf hebben gezien Kleinste elektrische SUV, de op MEB gebaseerde Q4 E-TRON, evenals spionagefoto’s van de aankomende Q6 E-TRON.

Verwacht dat Audi’s nieuwe vlaggenschip SUV veel geavanceerde technologie binnenin zal bevatten en een gewaagd nieuw ontwerp dat inspiratie kan halen uit het grandsphere -concept van het bedrijf, waarbij enkele van de functies van het nieuw ontwikkelde MMI -touchloze reactiesysteem van Audi worden overgenomen. Dit voegt gebarenbedieningen toe voor de klimaatfuncties en verhoogt de hoeveelheid autonome chauffeurondersteuningstechnologie – mogelijk tot een niveau 3 -systeem, afhankelijk van de wetgeving.
Klik nu hier om al het meest recente nieuws over het concept van Audi Grandsphere te lezen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *