Uncategorized

New Nissan X-Trail: The Inside Story

Met de Qashqai+2 niet langer beschikbaar in de Nissan-line-up, de druk staat op de nieuwe X-Trail van het bedrijf met zeven zitplaatsen. Auto Express ontmoette Nissan-productmanager Marios Alexandrou, die ons rond de eerste UK-spec-auto sprak.
Hoewel de officiële prijzen voor de nieuwe Nissan X-Trail pas in mei worden aangekondigd, is het startpunt waarschijnlijk iets minder dan £ 25.000, en stijgt tot ongeveer £ 30.000.
Alexandrou vertelde ons: “Onze belangrijkste concurrenten worden de Honda CR-V en Toyota RAV4 [beide alleen beschikbaar met vijf stoelen]. De X-Trail zal veel verschillende klanten aantrekken-mensen die upgraden van familiesaloons en inkrimpen van grotere SUV’s. ”
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Beste auto’s met zeven zitplaatsen nu te koop
In 2013 verkocht Nissan slechts 2.000 X-trails vergeleken met 10.000 QASHQAI van vorige generatie+2s. “Mensen kochten de Qashqai+2 vanwege de toegenomen ruimte die het bood,” zei Alexandrou. “Nu is de X-Trail nog groter en heeft twee extra stoelen, die praktischer zijn.”
Het succes van de Qashqai heeft duidelijk het ontwerp en de ontwikkeling van de X-Trail beïnvloed. Het rijdt op hetzelfde CMF -platform als zijn kleinere crossover -neef en meet op 260 mm langer, terwijl het ook 100 mm langer is dan de vorige +2.
De derde rij stoelen is optioneel – en kost ongeveer £ 1.200 – met bijna 40 procent van de klanten die ze waarschijnlijk zullen kiezen.
Vanaf de lancering wordt slechts een 128 pk 1.6-liter DCI-dieselmotor, in 2WD of 4WD-vorm, aangeboden in de nieuwe X-Trail. Er wordt beweerd dat economycijfers respectievelijk 57 mpg en 53mpg zijn voor de twee versies. Een 160 pk 1.6-liter Dig-T benzinemotor volgt volgend jaar.
De SUV-markt lijkt nog verder op te huren wanneer de nieuwe X-Trail arriveert. Bekijk onze Run Down of the Best SUV’s en 4x4s om nu te kopen om te kopen over de topmodellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *