Uncategorized

Audi autoriseert V6 Diesels voor gebruik met Hydrotreated Vegetable Oil

Audi heeft aangetoond dat enkele van zijn V6 -dieselmotoren bevoegd zijn om te gebruiken met hernieuwbare brandstoffen, als onderdeel van een drive om de koolstofemissies van zijn interieur -verbranding te verminderen Voertuigen.
De hernieuwbare brandstof die is geautoriseerd voor gebruik wordt Hydrotreated -groenteolie (HVO) genoemd. Dit wordt geproduceerd door verzamelde verspilling en residuolie die hydrogenering ondergaat om zijn eigenschappen geschikt te maken voor gebruik in dieselmotoren. Deze brandstof is niet alleen veel milieuvriendelijker, maar ook als een schonere, evenals veel effectievere brandstof die de motorprestaties verbetert, met name tijdens kille starts.

Op maïs gebaseerde ethanol biobrandstof is minder milieuvriendelijk dan benzine

HVO kan worden toegevoegd aan diesel of gebruikt niet -gemengd. Alle Audi -auto’s die in aanmerking komen om deze brandstof te gebruiken, hebben een XTL -sticker in de brandstofdop om de compatibiliteit van de auto voor te stellen. XTL wordt gebruikt om compatibiliteit te suggereren met verschillende soorten hernieuwbare brandstoffen, het acroniem bevat verschillende methoden die deze brandstoffen kunnen worden gemaakt.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Het bedrijf heeft verklaard dat V6-dieselmotoren met kracht tot 282 pk in A4, A5, A6, A7, A8, Q7, evenals Q8-ontwerpen die vanaf half februari 2022 zijn geproduceerd, gemachtigd om op HVO-brandstof te lopen. Audi verklaart dat het gebruik van HVO CO2 -emissies met 70 tot 95 procent vermindert in vergelijking met diesel.
Deze verklaring maakt deel uit van een continu plan om veel meer synthetische brandstoffen te gebruiken en de koolstofemissies te verminderen. Begin maart zullen nieuwe Q5’s evenals A6 Allroads worden opgenomen in de HVO -line -up en sommige Volkswagen Touareg -ontwerpen zullen deze brandstof ook kunnen gebruiken.
In Europa komen hernieuwbare brandstoffen zoals HVO veel vaker voor dan in het VK. Omdat juni 2021 de 4-cilinder dieselmotoren in Audi A3, Q2 en Q3 zijn compatibel geweest met deze brandstof. Zweden, Denemarken en Italië zijn de landen geweest met de grootste vraag naar motoren die HVO kunnen gebruiken.
Leer hier veel meer over biobrandstoffen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *