De productie van Ford Mondeo om te stoppen in 2022

Er is bevestigd dat de Ford Mondeo Saloon in maart 2022 uit de productie zal worden gebaseerd, waarbij Ford de vraag naar een veranderende klantvraag noemt als de reden om tijd te bellen op de voorheen grote verkopende familieauto .
Sinds de introductie in 1993 als een ‘wereldauto’ heeft Ford meer dan vijf miljoen Mondeos in Europa verkocht. Maar liefst 86.500 werden alleen al in 2001 in het VK verkocht, maar de omzet is gedaald met een periode van 28 jaar in de line-up van het merk, met slechts 2.400 omzet in 2020.

Nieuwe Ford Kuga Phev 2020 Review

Het weerspiegelt een bredere trend in de industrie, omdat kopers van gezinsauto’s zich tot SUV’s wenden over traditionele grote hatchbacks en saloons. In 2020 was 39 procent van de omzet van Ford SUV’s en crossovers. Dat is een stijging van acht procent alleen al vanaf 2019, ondanks de Covid-19-pandemie, en 50 procent van de kopers van de nieuwste Kuga kiezen voor de plug-in hybride versie van de middelgrote SUV van het merk.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Ford was fel getipt om de Mondeo opnieuw uit te vinden als een slanke crossover in 2022, maar een verklaring van Ford luidt: “Hoewel we geen commentaar geven op speculatie over onze productplannen, kunnen we zeggen dat we geen plannen hebben voor een toekomstige Mondeo in Europa . “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *