Uncategorized

“Andere sporten behandelen hun elitetitels met respect, maar niet Formule 1”

Stel je een situatie in waarin de Champions League -finale van het voetbal werd gekozen op straffen, ondanks één team dat de voorgaande 90 minuten won. Of een boksgevecht op het zware kampioenschap waar één concurrent de titel ontvangt voor het winnen van de laatste ronde, ondanks dat hij in de vorige 11 consequent wordt neergehaald.
Dat kan je niet, toch? evenals voor een extreem goede reden – omdat andere sporten hun elitetitels met respect behandelen. Maar geen motorsport. Dit weekend werden we behandeld met het absurde spektakel van chauffeurs die strijden om dubbele punten in de Abu Dhabi Grand Prix in een bedrogen poging om veel meer interesse in de Formule 1 te produceren.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Top 10 snelste wegauto’s
Het werkte zeker. Het is lang geleden dat het profiel van de sport nogal zo hoog was als in de twee weken die voldoen aan de Braziliaanse Grand Prix, die van het programma de titelgevecht in scherpe focus gooide. Dus in dat opzicht kunt u suggereren dat het concept een soort succes was. Ik ben het echter niet eens.
Ja, ik begrijp volledig de vereiste om tv -bedrijven over de hele wereld te bieden, het soort spektakel dat ze vinden dat ze het waard zijn om miljoenen te hebben uitgesproken voor het beste om races uit te zenden.
Ze willen geen processieracen, of een chauffeur die domineert in de mate die verveling tussen het ziende publiek.
• Mercedes AMG GT Review
Maar F1 moet veel meer zijn dan alleen thuis entertainment voor de massa, met carrièrebepalende prestaties die in een opwelling zijn uitgedeeld. Het is het hoogtepunt van Motorsport, een serie die elke racer en ingenieur wenst te winnen. Het zou niet moeten worden geklepen zoals het dit jaar was, met een laatste racesituatie die veel van wat het was voorafgegaan, overbodig maakte.
Wat een opluchting dan, dat gerechtigheid werd geserveerd en dat de sport zijn rechtmatige kampioen heeft in Lewis Hamilton. Hij is de allerbeste chauffeur in 2014 geweest, won de meeste races en is zijn succes waard.
De echte winnaar is echter F1 zelf, die op de een of andere manier uit dit debacle is voortgekomen met zijn geloofwaardigheid zowat intact.
Hopelijk zullen de Ringmasters zich precies realiseren hoe dichtbij ze betrekking hebben op de geloofwaardigheid van de sport onherstelbaar, evenals garanderen dat het zichzelf nooit meer in zo’n farcical omstandigheid ontdekt.

Wat vind je van Lewis Hamilton’s F1 Wereldkampioenschap overwinning en de methode die het seizoen 2014 heeft uitgesteld? Laten we het begrijpen op Twitter, op Facebook of in de opmerkingen hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *