Uncategorized

Audi RS Q e-tron om de 2022 Dakar Rally

te raken, heeft de wraps zijn uitdager afgehaald voor de Dakar Rally 2022: een Range-Exxtender Electric SUV genaamd de RS Q E-Tron.
Onder het metal combineert het technologie van twee eerdere Audi Motorsport -programma’s. De auto wordt aangedreven door drie elektromotorgeneratoreenheden (MGU’s) van het type dat wordt gebruikt in de Formule E -auto van Audi, waarbij stroom wordt getrokken van een 50kWh -batterij.

Nieuwe 395 pk Audi Rs 3 Hot Hatchback geprijsd vanaf £ 50.900

Volgens het ontwikkelingshoofd van Audi Sport, Stefan Dreyer: “In termen van de aandrijflijn hebben we al een efficiëntie van meer dan 97 procent in formule E. bereikt. Er is niet veel ruimte voor verbetering.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

“De situatie is anders met de batterij. Dit is waar het grootste ontwikkelingspotentieel ligt, voor elektromobiliteit in het algemeen. Wat we leren van dit zeer uitdagende project zal naar toekomstige productie -audi -modellen stromen. ”
Regelmatige intervallen opladen is niet mogelijk in het afgelegen woestijnterrein van de rally, dus de RS Q E-Tron heeft ook een TFSI-benzinemotor van de Rs 5 dtm-auto van het merk aan boord, die de batterij onderweg oplaadt. Regeneratief remmen draagt ​​ook bij aan het bijvallen van de batterij van de auto.
Maximaal vermogen van de elektromotoren is 670 pk, maar volgens Audi “hoeveel hiervan kan worden gebruikt tijdens de Dakar -rally wordt nog steeds afgerond door de organisatoren”. Het vermogen wordt door een enkele voorwaartse versnelling naar de wielen gestuurd, terwijl de voor- en achterassen niet mechanisch zijn verbonden. In plaats daarvan beheert software de koppelverdeling, waardoor Audi wordt gecreëerd als “een virtueel en vrij configureerbaar centrumdifferentieel, dat het positieve effect heeft van het besparen van het gewicht en de ruimte die vereist is door propshappassen en een mechanisch differentieel”.
Aan het stuur van de RS Q e-trons wanneer de rally van start gaat in januari 2022, zal Stéphane Peterhansel zijn, (een Dakar-winnaar zes keer op een fiets en acht keer in een auto), Carlos Sainz (een tweevoudig wereldkampioen Rally Champion en drievoudig Dakar-winnaar) en Mattias Ekström (een dubbele DTM-kampioen en wereldrallycross-kampioen in 2016).
Lees nu onze recensie over de nieuwe Bowler Defender Rally -auto …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *