Uncategorized

De toename van de snelheidslimiet maakt wegen veiliger

Autoringgroepen hebben een Deens rapport gesteund dat beweert dat de toenemende snelheidslimieten veiliger zijn – maar er zijn vraagtekens over of het gemakkelijk in het VK kan worden geïmplementeerd.
De studie, die gedurende twee jaar werd uitgevoerd door het Deense Road Directorate, keek naar hoe bestuurdersgedrag en ongevallenpercentages veranderden toen de snelheidslimieten werden verhoogd op landelijke wegen en snelwegen met één kramp.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Een van de belangrijkste bevindingen was dat na het verhogen van limieten op tweerichtingswegen van 50 km / u tot 56 km / u, ongevallen vielen, vanwege een daling van het snelheidsverschil tussen de snelste en de langzaamste stuurprogramma’s, wat resulteerde in minder inhalen.
Terwijl de langzaamste stuurprogramma’s de snelheden verhoogden, bleek de snelste 15 procent gemiddeld 1 mph langzamer te rijden.
Op secties van snelwegen waar de limiet werd verhoogd van 68 mph tot 80 km / u negen jaar geleden, daalden ook fatalaties.
Een woordvoerder van de alliantie van Britse chauffeurs vertelde ons: “Het onderzoek lijkt te suggereren dat we in het VK de verkeerde kant op gaan. Dit heeft bewezen dat sterfgevallen en ongevallen zijn gedaald, ondanks het feit dat de grenzen toenemen. ”
Een woordvoerder van een Transport Research Laboratory (TRL) zei dat het onderzoek interessante vragen opriep. “Een belangrijk element is niet alleen het risico van de crash dat evenredig is met de reissnelheid voor een bepaalde weg, maar het risico op letsel moet een botsing optreden.”
“We zouden geïnteresseerd zijn om te zien hoe de Deense studie verwarrende factoren heeft behandeld. Dit zou allemaal de toepasbaarheid van dit schema op andere landen of wegennetwerken beïnvloeden, “voegde hij eraan toe.
De Association of Chief Police Officers zou geen commentaar geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *