Kopers verkochten ex-verhuur- of bedrijfsauto’s zonder waarschuwing om compensatie te krijgen?

Automobilisten die onbewust ex-fleet, ex-business of ex-huurvoertuigen van gebruikte dealers hebben gekocht door misleidende advertentie, kunnen recht hebben op ergens tussen de 25 en 100 procent van de aankoopprijs terug in de vergoeding, voorop Advocaten hebben Auto Express verteld.
Damon Parker, hoofd van rechtszaak bij advocatenkantoor Harcus Sinclair, zei dat een recente uitspraak van de Advertising Standards Authority (ASA) nu betekent dat eigenaren een ‘levensvatbare zaak’ hebben tegen gebruikte dealers die hen niet konden informeren de auto die ze kochten ooit door gebruik vloten, huurbedrijven of voor zakelijk gebruik.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

In oktober van dit jaar oordeelde de advertentiestandaardautoriteit namens Auto Express-lezer Ashley Rumbold die klaagde over twee advertenties op de gebruikte website van Alfa Romeo. De auto’s werden geadverteerd als een vorige eigenaar, maar later werd ontdekt dat beide ex-fleet voertuigen waren.
• Ex-verhuurauto’s te koop met geschiedenis ‘verborgen’ door dealers
De ASA zei: “Als een dealer wist dat een voertuig ex-fleet was omdat het eerder was gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan was dat materiële informatie die waarschijnlijk de transactionele beslissing van een klant zou beïnvloeden.”
De uitspraak vereiste de gebruikte goedgekeurde dealer en Fiat Chrysler Automobiles, de oudergroep van Alfa Romeo, om ervoor te zorgen dat toekomstige advertenties geen misleidend materiaal weglaten. Een woordvoerder van Fiat Chrysler Automobiles vertelde Auto Express dat het al tussentijdse maatregelen heeft geïntroduceerd om kopersauto’s op de gebruikte site van het bedrijf te informeren, kunnen voormalige vlootvoertuigen zijn. Hij voegde eraan toe: “Op de lange termijn zal er een wijziging van onze online systemen zijn, zodat afzonderlijke voertuigenpagina’s de retailer in staat stellen de status van elk geadverteerd voertuig te markeren te markeren.”
Een ASA-woordvoerder zei dat de organisatie nu de boodschap communiceert met de rest van de auto-industrie: “We vertellen adverteerders dat ze informatie moeten opnemen die ze momenteel niet altijd bevatten: specifiek, als een auto ex-fleet of ex-huura is of vergelijkbaar. We vertellen hen dat ze dat aspect van hun advertenties moeten veranderen. Als ze nieuwe functionaliteit op hun websites moeten instellen om dat te bereiken, moeten ze dit doen. ”
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *