Uncategorized

Nieuwe Rimac Nevera Electric Hypercar onthuld met 1.888bhp

Kroatische firma Rimac Automobili heeft een nieuwe elektrische hypercar genaamd Nevera onthuld, met prestatiefiguren die het afsluiten als een serieuze rivaal voor de nog in ontwikkeling tweede generatie Tesla Roadster.
De Rimac Nevera heeft ontwikkeld vanuit het C_TWO-concept en beschikt over vier elektromotoren om vierwielaandrijving te geven en een totaal van 1.888 pk en 2.360 Nm koppel. Dit geeft de nooit ongelooflijke geclaimde prestaties, waarbij Rimac een 0-60 mph-tijd van slechts 1,85 seconden vermeldt; Versnelling van 0-100 mph duurt 4,3 seconden en 0-186 mph wordt in 9,3 seconden verzonden, terwijl Rimac een topsnelheid van 258 mph claimt.

EXCLUSIEF: Mate Rimac over zijn plannen om de elektrische auto groot te raken

De 120kWh-batterij van de auto geeft een maximaal bereik van 340 mijl, en met 500 kW laadcapaciteiten duurt een bijvoeging van 0-80 procent slechts 19 minuten-als u een voorraad kunt vinden die dit ondersteunt.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Om de ongelooflijke geclaimde claimde prestaties in evenwicht te brengen, heeft Rimac de Nevera gepast met 390 mm Brembo koolstof-keramische remschijven geklemd door zes-zuiger remklauwen die achter lichtgewicht vervalste lichtmetalen wielen zitten. Deze werken in combinatie met een regeneratief remsysteem dat volgens Rimac “het hoogste gebruik maakt van regeneratief remmen van een andere auto op de markt.”
Dit systeem voedt energie naar de batterij bij het vertragen, dat helemaal opnieuw is ontworpen door Rimac en verbeterd over de C_TWO, waardoor meer vermogen over langere perioden kan worden geleverd. Het merk heeft de batterij ook als structureel lid gebruikt en beweert dat het pakket 37 procent meer stijfheid toevoegt aan het Nevera’s koolstofvezel monocoque chassis. Rimac beweert dat het “de meest rigide structuur is van elke auto ooit gemaakt.”
24

Zoals bij veel EV’s, is de batterij laag geplaatst in de auto en tussen de twee assen, waardoor een 48:52 voorkant is: achtergewichtverdeling om de behendigheid en de behandeling te stimuleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *