Jaguar XFR-S Sportbrake Zeer landgoed Officieel onthuld

Jaguar heeft ons laten raden of het een krachtige XF-sportbrake zou bouwen, maar we hebben nu een nadrukkelijk antwoord. In plaats van alleen een XFR-sportbrake te bouwen, heeft Jaguar rechtstreeks naar de XFR-S-specificatie overgeslagen voor het meest bruikbare model in zijn bereik.
Onthuld op de Motor Show van Genève, de Sportbrake sluit zich aan bij de XFR-S Saloon en XKR-S als het derde lid van de Ballistische R-S-familie. Net als zijn broers en zussen gebruikt het een 542bhp 5,0-liter supercharged V8 die 680 nm koppel produceert-genoeg om het van 0-60 mph in 4,6 seconden, 0,2 seconden langzamer dan de XFR-S-salon, en op een identieke topsnelheid van 186 mph, ondanks te schakelen, ondanks met een gewicht van ongeveer 90 kg meer.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De ontwerpers van Jaguar hebben de pompstyling van de salon vertaald in de veel verstandige bodystyle van de sportbrake, minus de wilde achtervleugel natuurlijk. Het krijgt echter een veel kleinere daksysteemspoiler, samen met een diepere voorbumper en voorste splitter om de downforce bij hoge snelheden te verhogen. Uitgebreide en nog veel meer gebeeldhouwde zijdorpels, een diepere achterbumper, 20-inch legeringen en een achterste diffuser in raceauto-stijl maken de externe updates compleet.
• Jaguar XFR-S vs XFR: Video Track Battle
Binnenin zijn er sportstoelen bedekt met gestikte koolstofleer en een besprenkeling van R-S-badges, maar de uitstekende binnenruimte van de Sporbrake blijft over. Dat houdt 60:40 split-vouwen achterstoelen in en een laars die zich uitstrekt tot 1.675-liter met de stoelen naar beneden.
Hoewel de XFR-S Sportbrake hetzelfde basischassis gebruikt als de XFR-S-salon, is de achterwielophanging specifiek afgestemd om het extra gewicht aan te kunnen. Dankzij stijvere anti-rolbars, stevere veren en dempers en een nieuwe knokkel voor voorhanging is de algehele ritstijfheid met 30 procent gestegen in vergelijking met de standaardauto. Grotere banden, grotere remmen en een elektronisch differentieel moeten garanderen dat het gaat, stopt en draait net zo goed als de salon.
Het zal ook niet stil zijn-de centrale geluiddemper in de uitlaat is verwijderd en vervangen door een ‘X-stuk’ voor een bloeiende uitlaatnoot en knettert op de overschrijding.
Jaguar heeft ook wijzigingen aangebracht in het standaard XF -bereik – de introductie van een R -Sport -model. Het krijgt het uiterlijk van een prestatiemodel, met een dikke bodykit, maar is alleen beschikbaar met de 161bhp 2.2-liter dieselmotor die 57,7 mpg en 129 g/km terugkeert. Koop boeken voor de nieuwe XF-modellen die op 1 april worden geopend, met de XFR-S Sportbrake geprijsd op £ 82,495. De dichtstbijzijnde rivalen zullen de Audi RS6 Avant en Mercedes E63 AMG Estate zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *