Uncategorized

Nieuwe middenmotor Ferrari Daytona SP3 arriveert met 829 pk v12

Ferrari is nooit een stevige geweest om zijn erfgoed uit de weg te gaan – en de ICONA -serie modellen zijn gemaakt om enkele van zijn veel prestigieuze momenten te vieren. De front-motor Monza SP1 en SP2 liepen voorop, maar nu is het tijd voor de eerste middenmotor icona: de Ferrari Daytona SP3.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

De nieuwe creatie is een eerbetoon aan een van Ferrari’s grootste ooit op het circuit, toen het bedrijf alle drie de podiumposities op de 24 uur van Daytona uit 1967 sloot met een 330 P3/4, 330 P4 en 412 P. gepresenteerd op Ferrari’s Standard Einde-van-jaar bash bij Mugello, de Daytona SP3 pakt de ‘Mid-Mideged V12’ mantel op die laatst wordt gehouden door de LaFerrari Hypercar van het bedrijf.

Nieuwe Ferrari SF90 Stradale 2020 Review

De nieuwe aankomst maakt ook gebruik van koolstofvezelconstructie, een techniek die ook voor het laatst werd gebruikt op de LaFerrari. De lichaamsstijl is echter absoluut op maat gemaakt – en gecreëerd om geavanceerde aerodynamische efficiëntie te combineren met veel meer dan een paar knikken naar sportprototype -racers uit de jaren zestig.
Achter de wikkel voorruit lijkt de cabine in een koepel, dankzij de uitgesproken rondingen van de voorvleugels – een keu van de 512 s, 712 can -am en 312 p competitieauto’s, beweert Ferrari. De achterbogen zijn nog breder en veel extremer en leveren gespierde achtervleugels vlak voor de wielen, die vervolgens naar achteren afnemen.
7

Twee andere cruciale kenmerken zijn de vlinderdeuren, die een airbox bevatten om lucht in de zijkant gemonteerde radiatoren te kanaliseren, en de verwijderbare targa-dakbedekking-nogmaals, een andere hat-tip tot zestig Endurance Racers. Om dezelfde reden zijn de zijspiegels op de bovenste wielkasten gemonteerd.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *