Uncategorized

UK NIEUWE VEILIGHEIDSVERKOOP OPNIEUW 27,5% in januari 2022

Nieuwe voertuigregistraties groeiden met 27,5 procent in januari 2022 vergeleken met exact dezelfde maand vorig jaar, maar daalde nog steeds met 22,9 procent op januari 2020.
Een algemeen van 115.087 voertuigen werden gedurende de maand geregistreerd, waardoor 2022 op het programma werd geplaatst voor een totaal van 1,897 miljoen registraties, volgens de Society of Motor Manufacturers en Traders (SMMT). Dit zou 15,2 procent stijgen op 2021, maar een daling van 22,9 procent op 2022.

Beste elektrische voertuigen om 2022 te kopen

De groei van januari 2022 werd aangedreven door persoonlijke kopers, die fabrikanten probeerden prioriteit te geven aan de deal met het continue halfgeleidertekort. Ongeveer 62.300 nieuwe voertuigen werden privé geregistreerd-een stijging van 64,1 procent op jaarbasis. Vlootregistraties bleven breed stabiel.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Elektrische, hybride en plug-in hybride ontwerpen waren goed voor 71,5 procent van de groei van de registraties. Een indrukwekkende 20,4 procent van de geregistreerde voertuigen die tijdens de maand zijn geregistreerd, kwam met een plug – de SMMT voorspelt dat dit tegen het einde van het jaar 25 procent zal zijn.
Mike Hawes, chief executive van de SMMT, zei: “Gezien de lockdown-impacted januari 2021, zouden de cijfers van deze maand altijd een verbetering zijn, maar het is nog steeds geruststellend om een ​​versterkende markt te zien.
“Nogmaals, het zijn geëlektrificeerde voertuigen die de groei aansturen, ondanks de continue tegenwind van chiptekorten, stijgende inflatie en de squeeze van de kosten van leven.
“2022 is echter op een redelijke start, maar met ongeveer 50 nieuwe geëlektrificeerde ontwerpen die dit jaar moeten worden vrijgegeven, zullen klanten een steeds hogere keuze hebben, wat alleen geweldig kan zijn voor onze gedeelde milieu -ambities.”
Overweegt u een elektrische, benzine- of hybride auto te kopen? heb onze koopgids bekeken om u onderweg te helpen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *