Uncategorized

Gebruikte automobielverkoop met 11,5% in 2021

gebruikte de verkoop van autobedrijven in het VK verbeterd met 11,5 procent op jaarbasis in 2021. Een totaal van 7.530.956 tweedehands motoren veranderde van hand, hoewel dit cijfer nog steeds 5,5 per cent lager dan het pre-bekende vijfjaarsgemiddelde.
De gebruikte automarkt was eerder in het jaar sterk, volgens de Society of Motor Producers and Traders (SMMT), met de beste Q2 ooit. De vraag naar tweedehands auto’s werd gepusht door het tekort aan halfgeleider dat de beschikbaarheid van nieuwe auto’s afnam. Dit leidde echter tot hogere prijzen en lage aandelen, die impliceerden dat de gebruikte omzetstaart tegen het einde van het jaar werd afgesloten, met 3,1 procent daalde in Q4.

Gebruikte autofinanciering van de auto uitgelegd: PCP, PCH, leasing, leningen en toptips

De vraag naar elektrische en plug-in hybride modellen bereikte recordniveaus, met een omzet van 119,2 procent en 75,6 procent. Conventionele hybride transacties stegen ook met 50,3 procent.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Gebruikte benzine- en diesel -automobielverkoop, ondertussen, versterkt met respectievelijk 10,7 procent en 9,8 procent. Dit houdt in dat 96,6 procent van alle gebruikte automobielverkoop in 2021 nog steeds conventioneel werd aangedreven.
Ongeveer 32,7 procent van de verkochte gebruikte auto’s was supermini’s, waardoor dit het meest populaire segment was, terwijl zwart de meest populaire kleur was – in tegenstelling tot de nieuwe auto -markt, waar Gray de favoriet is.
Mike Hawes, chief executive van de SMMT, zei: “Het is goed om te zien dat de gebruikte automarktmarkt terugkeert naar groei, zelfs als de activiteit nog steeds lager is waar we pre-pandemisch waren.
“Met het wereldwijde tekort aan halfgeleiders om later dit jaar te verlichten, waardoor de squeeze op nieuwe autobevoegdheden wordt vrijgegeven, verwachten we dat veel meer van de nieuwste, schoonste en nulemissiemodellen beschikbaar zullen komen voor tweede eigenaren.
“De vraag naar persoonlijke mobiliteit is ongetwijfeld verbeterd tijdens de pandemie, dus het is belangrijk dat we een gezonde nieuwe automobielverkoop hebben om vlootvernieuwing en de gebruikte automarkt te stimuleren als we de luchtkwaliteit willen verbeteren en de klimaatverandering willen aanpakken.”
Heeft u onlangs een gebruikte auto gekocht? Hoe voelden de omstandigheden in de markt voor u? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *