Geen kleine Skoda Electric Automobiles na Citigo-e IV Axed

Skoda is om in de nabije toekomst uit de buurt te blijven van kleinere geëlektrificeerde modellen, nadat een senior executive de axing van de Citigo-e IV had bevestigd en erop stond dat er geen huidige plannen zijn voor plug-in versies van elk model kleiner dan de Octavia.
Het Tsjechische merk heeft zojuist zijn eerste op maat gemaakte elektrische voertuig, de Enyaq, gelanceerd op basis van het MEB -platform van de VW Group. Maar vorig jaar onthulde het ook de Citigo-e IV, een volledig elektrische conversie van zijn reguliere stadsauto, en zusterauto naar de VW E-Up! en stoel mii elektrisch. Maar terwijl die modellen te koop blijven, is de versie van de auto van Skoda nu stopgezet nadat alle toewijzing van auto’s van de fabrikant was opgebroken – inclusief ongeveer 400 voorbeelden in het VK.

NIEUWE SKODA ENYAQ: De complete gids voor de eerste op maat gemaakte elektrische auto van Skoda

Skoda’s verkoop- en marketingbaas Alain Favey zei: “De Citigo is zo goed als verdwenen. We hebben alles verkocht wat we moesten verkopen, en er zal geen vervanging zijn. We hebben geen doel om in de toekomst een auto van deze omvang te hebben. ”
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Favey is van mening dat de naderende aankomst van plug-in hybride versies van de Octavia Skoda in staat zal stellen beter te worden weergegeven in markten met een snellere ontwikkeling van geëlektrificeerde voertuigen, of prikkels om de vraag aan te moedigen. Maar ondanks verschillende essentiële rivalen van Skoda die pure-elektrische inzendingen in de Supermini-klasse bieden, zei Favey dat het bedrijf het moeilijk zou vinden om zelfs een plug-in hybride versie van de grotere Scala Family Hatchback te rechtvaardigen, die tussen de Fabia en Octavia zit in Skoda’s line-up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *