Meer dan vier miljoen automobilisten die risico lopen op verlopen MOT’s

Veel meer dan vier miljoen automobilisten lopen het risico illegaal te rijden zonder MOT dit najaar, heeft het grootste MOT -testbedrijf van het VK gewaarschuwd.
Het automatische MOT -uitbreidingsschema van de regering – die werd geïntroduceerd tijdens de coronavirus -lockdown en op 1 augustus een einde heeft gemaakt – heeft een dramatische toename van het aantal auto’s veroorzaakt die de komende drie maanden een MOT -test moet kiezen. In totaal zullen 11,28 miljoen auto’s zien dat hun MOT -certificaten aflopen in september, oktober en november 2020.

MOT TEST CHECKLIST: TOP -ideeën om uw auto te helpen voor het eerst

Volgens onderzoek van garageketen Kwik Fit boekt 38 ​​procent van de automobilisten de MOT -test van hun auto drie dagen of minder voordat het bestaande certificaat afloopt. Maar met de vraag naar MOT -tests die in de komende drie maanden moeten verdubbelen, wordt voorspeld dat veel garages de komende drie maanden goed in ontwikkeling zullen worden geboekt.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Als automobilisten Boek MOT -tests tegelijkertijd testen, zullen ze dat meestal doen, daarom lopen ongeveer 4,3 miljoen auto -eigenaren het risico te rijden met een verlopen MOT, die hen met een boete van £ 1.000 zou kunnen bezorgen.
Uit de analyse blijkt ook dat lezen, Dumfries, Paisley, Swindon en Sheffield de gebieden zijn waar het het moeilijkst zal zijn om een ​​MOT -test te krijgen die in de komende drie maanden is geboekt. Bij Reading zullen er bijna drie keer zijn, omdat veel auto’s testen per MOT -centrum nodig hebben zoals er zal zijn in Blackburn, dat het laagste aantal tests per centrum heeft.
Roger Griggs, communicatiedirecteur bij Kwik Fit, zei: “De MOT is een cruciale veiligheidscontrole, maar het is iets dat veel automobilisten tot het laatste moment vertrekken om uit te zoeken en in voorgaande jaren heeft sommige auto -eigenaren achtergelaten zonder een MOT .
“De impact van COVID-19 en de MOT-extensie zullen dit probleem veel erger maken, omdat het vinden van beschikbare MOT-afspraken op korte termijn de komende maanden een stuk lastiger zal zijn.”
Heeft uw auto een mot nodig? Bekijk eerst onze pre-mot checklist …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *