Geely Concept -pictogram onthuld op Beijing Motor Show

Dit is het Geely Concept -pictogram, een nieuwe SUV die is gemaakt om te laten zien hoe ver het snel opkomende Chinese merk zijn ontwerptaal kan pushen – en om de krantenkoppen te halen in de Beijing Motor Show, waar het is onthuld.
Het concept -pictogram is een crossover die een belangrijke stap vertegenwoordigt van Geely’s veel conservatievere aanbiedingen in zijn lokale markt. Het lijkt stylingaanwijzingen uit een aantal bronnen te combineren; De voorrand van de Clamshell Bonnet heeft sporen van Range Rover Evoque, terwijl het ‘drijvende’ daksysteem elementen van die auto heeft, maar ook de Kia Soul.
14

Er zijn echter enkele originele elementen. Er is een ongebruikelijke ‘stap’ in de raamlijn nabij de achterkant en de deuren – die in tegengestelde richtingen openen om pijlloze toegang tot de cabine te geven – zitten gelukkig van veel van de carrosserie langs de flanken. De voorkant heeft ultra-slanke koplampen en een onderscheidend vierkante gedeelte in de voorbumper, inclusief uitgebreide lichten en netjes geïntegreerde luchtinlaat.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• Beste cross -overs die nu het beste te koop zijn
Guy Burgoyne, de vice-president van Geely Design China, zegt dat de auto een “platter, 8-bits geïnspireerd ontwerp” heeft-dus de gemakkelijke oppervlakte- en scherpe hoeken. Binnenin is er een gepaarde back cabinebehandeling die wordt geïmpliceerd om de hoeveelheid opslagruimte te maximaliseren – en zich te concentreren op technologie.
De netste truc is waarschijnlijk het instrumentenpaneel, dat wordt weergegeven door een zacht geweven stof die over het hele dashboard loopt. Het display ‘vervaagt’ wanneer het niet wordt gebruikt, waardoor het infotainmentsysteem in het midden van de fascia als het enige display te zien is. Achterpassagiers krijgen ondertussen een paar schermen waardoor ze informatie kunnen delen.
Geely heeft geen plannen aangekondigd om het conceptpictogram naar productie te brengen – noch details over zijn aandrijflijn onthuld (hoewel het praktisch zeker is om elektrisch te zijn). Maar het Chinese merk – dat ook eigenaar is van Volvo, Link & Co en Lotus, plus een belang in Mercedes ‘ouderbedrijf Daimler – heeft gedurfde wereldwijde ambities. Het zegt dat de meest recente showauto is ontwikkeld om te laten zien “hoe ver het zijn DNA zou kunnen strekken om een ​​duidelijk te bieden voor toekomstige klanten”.

Wat vind je van het conceptpictogram van Geely? Laat het ons weten in het opmerkingen hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *