Merkloyaliteit verdampt naarmate de auto-vraag aller tijden high

merkloyaliteit haalt behoren tot het verleden voor de autosector, omdat het voortdurende tekort aan nieuwe en gebruikte auto’s kopers drijft om hun geliefde fabrikanten te verlaten.
Het lopende tekort aan halfgeleiders maakt het voor makers erg moeilijk om nieuwe auto’s te bouwen, wat ook heeft geleid tot een verhoogde vraag naar gebruikte modellen. Als zodanig zijn zowel gloednieuwe als tweedehands auto’s schaars, maar een recordaantal automobilisten – 41,2 procent – zijn nog steeds van plan om in de komende 12 maanden een auto te krijgen.

Autobesturen waar je nog nooit van hebt gehoord

Autovia – Moederbedrijf van Automobile Express – Interviews 2.445 kopers, 47,4 procent van wie alternatieven voor hun oorspronkelijke keuze controleren en hun geliefde makers in het proces verlaten.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Slechts één op de vier kopers is erin geslaagd om de afgelopen zes maanden een aankoop te doen. Slechts 57 procent zei dat ze bereid waren om drie maanden te wachten om een ​​nieuwe auto in handen te krijgen, waarbij 32,8 procent al een nieuw model had opgegeven en in plaats daarvan een gebruikte auto selecteerde.
Een verbluffende 86,8 procent van de kopers zei dat hun aankoopplannen waren vertraagd door leverings- en prijskwesties – 21,2 procent is afgeschrikt door hoge prijzen en 17,9 procent zegt dat het model dat ze willen, momenteel niet beschikbaar is. Minder dan zeven procent van de kopers heeft echter hun intenties om een ​​nieuwe auto te krijgen voor onbepaalde tijd vertraagd.
John Webb, directeur van automotive data, het genereren van vraag en commerciële activiteiten bij Autovia, zei: “De verstoringen van de afgelopen twee jaar hebben het normale patroon omgekeerd dat we zien in gegevens voor intenties voor het kopen van auto’s.
“Ondanks de frustraties die ertoe hebben geleid dat 72 procent de ideale auto de afgelopen zes maanden niet heeft gevonden, hoopt de helft van de mensen die we hebben gevraagd nog steeds een auto te vinden, en dat stijgt tot 69 procent wanneer hij probeert aankoop in de komende zes maanden.
“We zien een snelkookpan van de vraag in een markt die nog steeds niet kan hopen om de eetlust van de consument te bevredigen en veel commentatoren die zeggen dat productieproblemen waarschijnlijk doorgaan in de tweede helft van 2022.”

Webb voegde eraan toe: “Misschien is de belangrijkste bevinding in onze gegevens dat bijna de helft van het enorme aantal hoopvolle kopers bereid is hun keuze van de auto te veranderen. Dit is een rode vlag voor merkloyaliteit omdat automobilisten waarschijnlijk schakelen om de vergelijkbare grootte en lichaamsstijl te vinden waarop ze oorspronkelijk hun harten instellen. ”
Bekijk de beste auto’s om te bezitten volgens de stroom van de bestuurder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *