Cholmondeley Pageant of Power Roundup

De Cholmondeley Pageant of Power heeft zijn deuren geopend en presenteert enkele van de beste historische en moderne motoren van over de hele wereld. Terugkerend voor een zevende jaar, is de show gecentreerd rond een Italiaans thema met Maserati met het hoofd van het evenement terwijl het zijn eeuwfeest viert.
Sommige van de sterrenauto’s die te zien zullen zijn, zijn onder meer een Maserati Birdcage uit 1959, die vele races in Europa won, waaronder overwinningen in Day Spa en de Nurburgring. Een Napier Bentley uit 1929 zal ook in Chomondeley zijn, aangedreven door een 24-liter W12-vliegtuigmotor.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Goodwood Festival of Speed ​​Preview
Meer recente klassiekers bestaan ​​uit de Ferrari F40, Lancia Delta Intergrale, Lamborghini SV Diablo, Audi Quattro S1 en een originele Fiat 500. De snelheidscourse De auto’s zullen eekhoorns aanpakken door het terrein van Cholmondely Castle. In 2008 werd de baan verbreed en weer opgedoken om de 1,2-mijl track geschikt te maken voor een breder scala aan voertuigen.
Het ronde record is van Robbie Kerr, die vorig jaar in 55,29 seconden een radicale SR8 RX danste rond de baan. Tickets voor het driedaagse evenement zijn nog steeds te koop en beschikbaar op www.cpop.co.uk.
Sterrenauto’s
Maserati Birdcage
De Masrati Tipo 61 Racing Car werd de ‘Birdcage’ genoemd vanwege zijn complexe en complexe ruimteframe -chassis. Onder de gewelfde motorkap zit een 2,9-liter Stright-Four Maserati-gebouwde motor. De Birdcage is een van de slechts 17 modellen ooit gebouwd.
Maserati 250F
Een van de beste Gran Prix -ontwerpen van de jaren 1950, slechts 26 voorbeelden van de Maserati 250F werden geproduceerd. Sir Striling Moss en Juan Manuel-Fangio racete de 250F tijdens zijn tijd in Formule 1, met dit specifieke voorbeeld op de overwinning door Moss op de Monaco Grand Prix uit 1956
McLaren 650s
Een andere showster is de onlangs geïntroduceerde McLaren 650s. onthuld in februari, dwong het onmiddellijke succes en de populariteit van de supercar McLaren de 12C uit de productie. Gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel, nestelen achter de automobilist zit een 3.80 liter twin-turbo V8-motor die 640 pk ontwikkelt.
Cooper Monaco Maserati
De Cooper Monaco is slechts één in zijn soort. Uitgestuurd met een Maserati-motor met vijf liter, is gemaakt om ongeveer 500 pk te nemen. Tot voor kort heeft het 26 jaar in een collectie doorgebracht, maar nu racet het opnieuw en won het onlangs de Maserati Centenary Race in Dontington Park.

Ben je dit jaar naar de machtsvergiezingen geweest? Vertel ons wat je van het evenement vond in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *