Schotse autokopers kunnen deelnemen aan showrooms onder Appointment System

Automobile -kopers in Schotland kunnen showrooms betreden om het proces van het kopen van een auto te sluiten zolang ze een afspraak hebben, heeft de Schotse regering bevestigd.
Jamie Hepburn MSP, Schotse minister van Business, Fair Work and Skills, heeft geschreven aan de National Franchised Dealers Association (NFDA) om te bevestigen dat “toegang tot de showroom om de aankoop van de auto te concluderen op dit moment toegestaan ​​zou zijn met behulp van een afspraaksysteem” .

Kan ik mijn auto rijden tijdens de covid-19 lockdown?

Hepburn voegde echter eraan toe dat “zoveel mogelijk aankoop online of telefonisch moet worden voltooid” en dat het “niet toegestaan” is voor potentiële klanten om naar de showroom te komen om te bladeren.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

De brief zei ook dat het idee om niet -begeleide testaandrijvingen toe te staan ​​als onderdeel van het inkoopproces “verdienste” had en dat de Schotse regering “deze propositie ernstige overweging zou geven”.
Het nieuws komt nadat de Britse regering een lockdown-exit-methode voor Engeland heeft aangekondigd, inclusief een routekaart waarmee auto-dealers tot ten minste 12 april gesloten blijven, samen met andere niet-essentiële retailers.
Zowel de NFDA als de SMMT (Society of Motor Producers and Traders) hebben betoogd dat het veilig is voor autodealers om nu te heropenen met afsprakensystemen en sociale afstand.
In commentaar op het besluit van de Schotse regering zei NFDA -chief executive Sue Robinson: “Na onze verzoeken is het zeer positief dat de Schotse regering heeft bevestigd dat wijzigingen in de huidige werking van click and collect voor dealers in Schotland aangeven dat de showroom toegang heeft De aankoop van de auto zou toegestaan ​​zijn met behulp van een afspraaksysteem. ”
Robinson beschreef het besluit van de Britse regering om de showrooms van de auto in Engeland tot 12 april op zijn vroegst als “zeer teleurstellend” te houden. Ze voegde eraan toe: “Dealers hebben grote gebieden, ze hebben normaal gesproken veel buitenruimte op het voorplein en vandaag zijn er maar weinig auto’s in showrooms, omdat deze ruimtes al zijn aangepast om begraaf te zijn; Sociale afstand is gemakkelijk te onderhouden.
“Dealers kunnen met succes werken op afspraak en alle benodigde stappen ondernemen, zoals het meten van de temperatuur van klanten wanneer ze het pand betreden, maskers dragen, achter beschermende schermen werken, en auto’s en sleutels ontsmetten.”

Bekijk hier de meest recente op de impact van coronavirus op de auto -industrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *