Euro NCAP om nieuwe beveiligingsvereisten te produceren voor autonome voertuigen

Autonome voertuigen zullen worden beoordeeld volgens nieuwe beveiligingsvereisten vanaf medio 2018, hebben Euro NCAP en Thatcham-onderzoeksstudie aangekondigd.
De nieuwe scores-getiteld Basic, Advanced en Superior-zullen worden verstrekt aan voertuigen met zelfrijdende technologie naast de huidige vijfsterrenbeveiligingsevaluatie waarmee nieuwe ontwerpen momenteel in Europa worden beoordeeld. Ze zullen waarschijnlijk deel uitmaken van de ‘Road Map’ van de Euro NCAP 2025, die voertuigen wil belonen met gepaste geavanceerde hulpsystemen van de bestuurder, zoals autonoom noodremmen.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• De ultieme gids voor zelfrijdende auto’s
Thatcham’s Mathew Avery vertelde Auto onthullen dat hoewel volledige details van de nieuwe cijfers nog steeds worden gestreken, ze de “hulp, ondersteuning en comfort” zouden beoordelen door functies zoals rijstrookhulp en adaptieve cruise control.
“We zullen beginnen met het beoordelen van geassisteerde rijsystemen in plaats van geautomatiseerde rijsystemen”, legt Avery uit, waarin staat dat Euro NCAP en diecham “Clear Blue Water” willen plaatsen tussen volledig geautomatiseerde systemen en technologie voor bestuurdershulp.
De nieuwe fundamentele score zal waarschijnlijk worden verstrekt aan functies die momenteel efficiënt worden beoordeeld door het recent bijgewerkte evaluatieprogramma van Euro NCAP, waarbij de Advanced Award wordt verleend aan voertuigen die deze overschrijden; Een superieure cijfer zou waarschijnlijk worden gereserveerd voor ontwerpen met geavanceerde assistentie-functies.
• Volledig autonome voertuigen die tegen 2021 op Britse wegen zijn
Twee systemen die waarschijnlijk zullen vinden onder de nieuwe opdracht, zijn onder meer adaptieve cruise management en rijstrook bijhouden. Avery verklaarde dat wanneer details van het nieuwe programma worden bevestigd, een ‘basis’ rijstroken kan het voertuig bijvoorbeeld in een enkele rijstrook houden, terwijl een ‘geavanceerde’ men kan wijzigen voor de bestuurder wanneer de zij suggereren links of rechts.
Onder de voorgestelde wijzigingen zou een nieuw voertuig nog steeds een sterrenscore krijgen van de vijf, met een aanvullend basis, geavanceerd of superieur oordeel ook. Avery verklaarde, terwijl een vijfsterrenvoertuig waarschijnlijk in staat zou zijn om elk type van een van de drie nieuwe criteria te bereiken, Euro NCAP en diecham hadden niet besloten of een viersterrenvoertuig in aanmerking zou komen om te worden beoordeeld onder de nieuwe regels .
Zijn de nieuwe Euro NCAP -cijfers voor autonome voertuigen een geweldig idee? Laat ons hieronder begrijpen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *