Uncategorized

Mazda lanceert bijgewerkte E-Skyactiv X Powertrain

Mazda heeft zijn 2.0-liter viercilinder mild-hybride SkyActiv-X benzinemotor bijgewerkt, met een beetje veel meer kracht verbonden met een handvol nieuwe efficiëntie-tweaks.
Kopers kunnen nu de nieuwe herziene e-skyactiv x-aandrijflijn in de CX-30-crossover kiezen, met prijzen vanaf £ 26.300. De bijgewerkte Mazda3 zal vanaf april beschikbaar zijn om te kopen, hoewel de prijzen nog moeten worden bevestigd.

Herziene Mazda CX-5 crossover gelanceerd voor 2021

Upgrades voor de e-skyactiv x-motor omvatten gemodificeerde zuigers, een reflashed ECU, een iets hogere compressieverhouding en herziene timing van de inlaatklep. Het resultaat is een extra 6bhp en 16 nm koppel, waardoor de maximale uitgang van de eenheid wordt gestopt tot 183 pk en 240 nm.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De riem-aangedreven startgenerator van de 2.0-liter motor heeft ook nieuwe software die de responsiviteit vergroot en een soepelere stroomafgifte mogelijk maakt.
Naast het extra vermogen, zegt Mazda dat zijn herzieningen de E-Skyactiv X-motor veel efficiënter hebben gemaakt dan zijn voorganger. De vierwielaandrijving CX-30 GT Sport stoot bijvoorbeeld 11 g/km minder CO2 uit dan voorheen, met een verbetering van 2,4 mpg in het brandstofverbruik.
Mazda zegt ook dat, afhankelijk van de specificatie, CO2-emissies voor de bereik-topping e-skyactiv x-motor zijn gedaald tussen vijf en 11 g/km over de Mazda3- en CX-30-line-ups. Net als het oude model hebben kopers ook de keuze uit een handmatige of automatische versnellingsbak en ofwel voor- of vierwielaandrijving.
De CX-30 wordt verstrekt in een keuze uit vier trim-niveaus-SE-L Lux, Sport Lux, GT Sport en GT Sport Tech. Conventionele apparatuur voor het basismodel omvat 16-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen, een omkeercamera, klimaatregeling met dubbele zone, een zeven-inch digitaal instrumentencluster en een 8,8-inch infotainmentsysteem.
Prijzen voor de mid-range CX-30 Sport E-Skyactiv X beginnen vanaf £ 27,840. Upgrades over het basismodel omvatten 18-inch lichtmetalen wielen, adaptieve LED-koplampen, privacyglas achter en een power-bediende achterklep.
De GT Sport E-Skyactiv X begint vanaf £ 29.600 en voegt zwarte lederen bekleding, een verwarmd stuurwiel en een Bose Stereosysteem met 12 luidsprekers toe. Het vlaggenschip GT Sport Tech E-Skyactiv X voegt een 360-graden camera toe, voorste cross-verkeer alert en een chauffeurbewakingssysteem. Prijzen beginnen vanaf £ 30.500.
Mazda’s instapniveau 120bhp 2.0-liter SkyActiv-G-motor heeft een vergelijkbaar bereik van upgrades ontvangen, die zijn CO2-emissies met 7-8 g/km over de line-ups van Mazda3 en CX-30 hebben laten vallen. Mazda heeft ook de E-skyactiv G omgedoopt tot aan de branding van het bereik van de topping engine.

Lees nu onze recensie van de Mazda CX-30. Laat ons uw mening weten in het commentaargedeelte hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *