EU -rechtbankregels Uber A Carry Service

Uber wordt door het Europees Hof van Justitie als een ‘transportdienst’ beschouwd en niet, zoals het eerder betoogde, een digitale dienst – een beweging die grote implicaties zou kunnen hebben voor de manier bedrijf is opereert.
Het rit -habile bedrijf heeft eerder betoogd dat het alleen maar een digitale service biedt om passagiers en chauffeurs te verbinden en is dus in klassieke zin geen carrybedrijf. Maar de rechters van de EU waren het daar niet mee eens en oordeelden dat het “hoofdcomponent van Uber een draagervice” is.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• Nieuwe LEVC TX London Taxi Review
De zaak kwam naar de rechtbank na een uitdaging van de in Barcelona gevestigde Elite Taxi-organisatie en zou aanzienlijke implicaties kunnen hebben voor de manier waarop Uber actief is in andere Europese landen.
Een woordvoerder van Uber ontkende dat de uitspraak zijn activiteiten zou beïnvloeden, maar verklaart dat: “deze uitspraak zal de dingen niet veranderen in de meeste EU -landen waar we al opereren onder de transportwetgeving”.
Reageren van de uitspraak, zei GMB Union General Secretary, Tim Roache,: “GMB verwelkomt deze beslissing, die bevestigt dat Uber, zoals we altijd hebben gezegd, een draagbedrijf is.”
Rechters van het Europese Hof van Justitie merkten ook op dat “Uber -uitoefeningen beslissende invloed op de voorwaarden waaronder de chauffeurs hun dienst verlenen”, die een eerdere uitspraak door het Central London Employment Tribunal in navolging van het centrale Londense werknemers, die als werknemers zouden worden geclassificeerd, in navolging van het bedrijf, als werknemers, weerspiegeld.
Eerder in het jaar oordeelde Carry For London het bedrijf “niet fit en gepast” om een ​​particuliere huurlicentie te houden en zei dat het de licentie van Uber niet zou verlengen om in de hoofdstad te opereren, hoewel Uber een beroep doet op deze beslissing.
Hoe denk je dat Uber moet worden geclassificeerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *