UK Tesla Model S teruggeroepen over Bonnet Latch Safety

Een Tesla Safety Recall heeft aangekondigd in de VS in december is nu uitgebreid tot Model S -auto’s die tussen 2014 en 2021 hier in het VK zijn geregistreerd.
De terugroepactie behandelt een fout in de locatie van de Bonnet Latch -assemblage, die volgens Tesla voorkomt dat de secundaire vergrendeling de spits goed betrekt. De secundaire vergrendeling moet voorkomen dat de motorkap openvliegt als de release per ongeluk wordt bediend tijdens het rijden, of als de motorkap niet volledig is beveiligd nadat hij is geopend en gesloten.

Tesla Model S met prototype batterij dekt 752 mijl op één lading

De fabrikant zegt dat het niet op de hoogte is van ongevallen of verwondingen met betrekking tot deze aandoening.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Tesla Model S -eigenaar David Gifford nam echter contact op met Auto Express nadat hij de terugroepmelding op 25 januari heeft ontvangen. Hij vertelde ons dat de motorkap van zijn model s openviel zonder waarschuwing afgelopen oktober, waardoor alle visie door de voorruit werd verdoezeld terwijl zijn vrouw met hun kinderen reed, en kort voordat de auto bij een dubbele rijbaan zou komen.
“Een voor- en achterste botsing werd nauw vermeden omdat mijn vrouw slechts 26 km / u reed. Als de motorkap was ontkoppeld na het versnellen op de dubbele rijbaan, zou er een vreselijk ongeluk kunnen zijn geweest, ‘vertelde David aan Auto Express.
Het repareren van de schade aan de motorkap en stutten kostte David bijna £ 3.000, maar Tesla heeft tot nu toe geweigerd de verantwoordelijkheid voor het incident te erkennen. David is ook boos over de vertraagde kennisgeving aan Britse eigenaren over de terugroepactie. Hij ontving zijn terugroepmelding een maand nadat Model S -eigenaren in de VS op de hoogte waren gebracht en zegt dat hij contact heeft met een andere Britse eigenaar die hun kennisgeving tegelijkertijd heeft ontvangen.
Na ontvangst van de terugroepactie nam David onmiddellijk opnieuw contact op met de klantenservice van Tesla en vraagt ​​hen om te heroverwegen zijn bijna £ 3.000 reparatierekening te betalen.
We vroegen de fabrikant van elektrische auto’s waarom deze meldingen lijkt te hebben vertraagd aan Britse bestuurders over een veiligheidskritieke terugroepactie met een maand, nadat het probleem in de VS was geïdentificeerd. Het bedrijf moet nog commentaar geven.
Ontdek wat er gebeurde toen we de Tesla Model 3 tegen de Ford Mustang Mach-E gooiden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *