Stellantis kondigt nieuwe £ 21,7 miljard Electrification Drive

Stellantis aan, het bedrijf dat is opgericht na de fusie van PSA en FCA, heeft zijn elektrificatietechniek voor het volgende decennium beschreven. Tegen 2030 streeft Stellantis dat 70 procent van zijn Europese verkopen afkomstig is van lage emissie-voertuigen, die zowel plug-in hybride als volledige elektrische voertuigen omvatten.
De groep zal in het project tussen nu en 2025 € 30 miljard (ongeveer £ 21,7 miljard) investeren, met een hele reeks geëlektrificeerde modellen gepland in de line-up van 14 merken, variërend van stadsautomalen tot pick-up vrachtwagens.

Stellantis bevestigt de toekomst van Ellesmere Port als Vauxhall, Peugeot en Citroen Electric Van Factory

Sommige merken van Stellantis zullen veel meer gericht zijn op deze elektrificatietechniek dan andere. Opel wordt bijvoorbeeld in 2028 een merk voor elektrisch alleen-en het bedrijf heeft aangekondigd dat het tegen 2025 een productieversie van de Manta GSE Elektomod zal lanceren.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

De aankomende EV’s van Stellantis zullen gebaseerd zijn op vier nieuwe, speciale elektrische platforms, STLA Small, Medium, Garnes en Frame genaamd, waarvan de krachtigste een output van veel meer dan 350 kW (ongeveer 440 pk) heeft, en een maximaal bereik van tot maximaal 500 mijl.
Elk platform heeft ook een verwacht productievolume van maximaal twee miljoen eenheden per jaar, allemaal ontwikkeld om aan de behoeften van elk segment te voldoen. Het STLA Small Platform zal dus de aankomende hatchbacks en cross -overs van Peugeot en Citroen ondersteunen, terwijl STLA Large past bij de belangrijkste SUV’s van merken zoals Jeep en Dodge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *