Nissan bevestigt dat Sunderland open blijft vanwege de Brexit -deal

Nissan heeft bevestigd dat de productiefaciliteit van Sunderland operationeel zal blijven, dankzij de handelsovereenkomst tussen het VK en de EU.
Nissan is echter van plan enkele wijzigingen aan te brengen om te profiteren van de voorwaarden van de deal; Momenteel kunnen Britse autofabrikanten auto’s blijven verkopen aan de EU-tariefvrij, waardoor ten minste 55 procent van de componenten van de auto uit beide markt wordt gebracht.

Nieuwe 2021 Nissan Z Sports Automobile gelanceerd met 400 pkp

Dus, om in aanmerking te komen voor deze clausule op zo veel mogelijk auto’s, zal Nissan de komende maanden de productie van het 62KWH -blad naar Sunderland stappen en de EVS -batterij -assemblagefaciliteit dichter bij huis schudden. Het is een cruciale stap voor Nissan, omdat ongeveer 70 procent van de auto’s die op Sunderland zijn gebouwd, worden geëxporteerd – veel van hen naar de EU.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Sunderland zal ook beginnen met de productie van de volgende generatie Qashqai in de komende maanden-en er is een kans dat het merk zijn activiteiten kan uitbreiden om de nieuwe X-Trail en Ariya EV te produceren, hoewel er nog niets is bevestigd.
De Brexit -deal zal zeker een opluchting komen voor de financiële afdeling van Nissan, omdat het bedrijf het voorgaande boekjaar eindigde met een netto verlies van 671,2 miljard yen (£ 5,08 miljard) en een operationeel verlies van 40,5 miljard yen (£ 306,7 miljoen). De belofte van tariefvrije handel geeft aan dat het merk die verliezen veel sneller moet kunnen wissen, zodra de pandemie is aangepakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *