Nieuwe overheidsdieselbelastingen kunnen de ministeriële actie van de juridische uitdaging

geconfronteerd worden om miljoenen automobilisten actief te stimuleren om dieselauto’s te kopen – en hen daarna later te bestraffen – kunnen ‘onwettig’ zijn en de overheid open laten voor een grote juridische uitdaging , advocaten hebben gewaarschuwd.
Harcus Sinclair, het advocatenkantoor dat de huidige UK Class Action -rechtszaak tegen de Volkswagen Group leidt over het Dieselgate Emission -schandaal, zegt dat de overheid “een zaak heeft om te antwoorden” over de manier waarop consumenten zijn misleid en vervolgens gestraft voor het kopen van dieselauto’s.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

• UK plannen benzine en dieselverbod tegen 2040
Damon Parker, partner bij advocatenkantoor Harcus Sinclair, vertelde Car Express: “Er zijn aanwijzingen dat de vorige regering dieselauto’s op een bewust valse basis heeft gepromoot. Op basis van het bewijsmateriaal heeft de regering een zaak om te antwoorden.
“De strategie om dieseleigenaren te dwingen om afstand te doen van hun auto’s door financiële boetes is niet alleen oneerlijk nadelig, maar kan onwettig zijn en worden onderworpen aan uitdaging.”
De openbaring komt dagen nadat nieuwe belastingverhogingen van dieselauto’s werden aangekondigd in het herfstbudget. Steden als Londen klemt vast aan dieselchauffeurs, die onlangs de £ 10 t-lading hebben geïntroduceerd die van toepassing is op oudere voertuigen. Islington Council in Londen zal ook in 2018 £ 2 hogere parkeerkosten voor dieseleigenaren introduceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *