Uncategorized

Mark Webber dringt aan op de knop en andere F1 -sterren om na te denken over Endurance Racing

Mark Webber heeft opnieuw Jenson Button en andere F1 -automobilisten moeten overwegen om over te gaan naar sportscar racen in het World Endurance Championship.
De toekomst van de voormalige wereldkampioen in McLaren zal waarschijnlijk niet worden geregeld tot de seizoensafhankelijke Abu Dhabi GP van volgende week. Naast Webber, die dit weekend in Bahrein is, racete voor Porsche in de LMP1 -klasse van de WEC, heeft met Automobile onthuld waarom de Brit misschien over een beweging nadenken.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Finest Track Day -auto’s
Gevraagd hoe vaak hij met de knop heeft gesproken om over te vinden, antwoordde Webber: “Het was fascinerend – er zijn veel F1 -automobilisten aan het praten. Ze zijn een beetje ontevreden waar het [F1] is en er zijn veel van veel betaalde automobilisten op het rooster, wat alles nu een beetje anders maakt. Om een ​​test te krijgen in een F1 -voertuig, moet u 400.000 euro voor één dag meenemen. ”
Toen hij ondervroeg of hij graag veel meer F1 -sterren zou willen naleven aan het pad dat hij van Red Bull naar sportwagens liep, glimlachte Webber: “Het zou geweldig zijn om toe te voegen aan de vrienden die ik hier heb en er is een beetje Een patroon komt eraan, maar laten we eens kijken. “F1 is nog steeds een fenomenale sport, maar het is momenteel niet op zijn hoogtepunt in termen van diepte en van hoge kwaliteit overal.” Webber ging verder met beschrijven waarom de Switch hem heeft geholpen – en zou voor anderen kunnen werken.
“De charme voor mij is veel meer focus op het racen, minder focus op de off-track dingen,” benadrukte hij. “Ik accepteer dat toen ik 22 was, dit niet mijn focus was – mijn focus was Formule 1. Als je een beetje meer van de schemering komt, moet je die [de schakelaar in focus] accepteren. Jenson? Het is zeker zijn beslissing aan het einde van de dag, omdat het van mij was. “Op 38 met betrekking tot 40 is dit het beste voor mezelf. Er zijn echter enkele fascinerende leeftijdsgroepen die hier nu naar kijken. ”
Speculatie over de toekomst van Button verhoogde toen Webber hem eerder deze week tweette om te zeggen: “@jensonbutton matey geven gewoon aan dat sportwagencontract en ermee doorgaan.”

En van de furore die aan de tweet voldeed, grapte hij: “Het is opmerkelijk wat je kunt doen als je op het toilet bent!”
Gelooft u dat veel meer F1 -automobilisten de overstap moeten maken naar het World Endurance Championship? Laten we het in de reacties hieronder begrijpen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *