Uncategorized

Klachten over autofinancieringsfinanciering stijgen 64% met autoverzekering niet ver achter

Automobile Financieringsovereenkomsten en autoverzekeringspolissen behoorden tot de hoogste geklaagde over industrieën voor de financiële ombudsman vorig jaar, volgens nieuwe cijfers.
Ondanks het registreren van 237.576 minder klachten in het algemeen in 2016 dan het voorgaande jaar, wat een daling van 14 procent vertegenwoordigt, zag de Ombudsman een zorgwekkende klachten van 64 procent in de klachten van autofinanciën.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Het aantal mensen dat contact opnemen met de Ombudsman over een probleem met hun autofinancieringsbedrijf bereikte 5.029 in 2016, een stijging van 3.072 in 2015. De Ombudsman schreef een deel van deze groei toe aan het stijgende aantal auto’s gekocht op Finance, dat nu bijna negen is voor bijna negen van tien nieuwe auto’s in het VK. De Ombudsman heeft vorig jaar een kwart van de aankoopklachten opgelost.
• Slecht kredietrapport Financiën: wat is een subprime -financiering en zou u er een moeten overwegen?
De ombudsman zei: “We zagen veel meer klachten over het inhuren van aankoopovereenkomsten als geheel. En naarmate de verkoop van nieuwe auto’s bleef groeien, hoorden we van mensen die PCP -overeenkomsten hadden gesloten. ”
Een stijging van de nieuwe verkoop van autobanden is echter misschien niet de enige bijdragende factor, zoals eerder in het jaar, de Financial Conduct Authority zei dat het “onverantwoordelijke” financieringspraktijken in de autofinancieringssector zal onderzoeken. De waakhond zei dat het zich zorgen maakte over een gebrek aan transparantie in de markt en mensen die worden geduwd tot deals die ze zich misschien niet kunnen veroorloven.
Voertuigfinanciering was niet de enige industrie die een toename van klachten zag. Problemen met betrekking tot de autoverzekering groeiden ook met 38 procent. Vorig jaar namen 11.844 mensen contact op met de Ombudsman over hun autopolis, tegen 8.585 in 2015, waardoor bijna een derde van alle verzekeringsklachten uitmaakte.
Logboekleningen, waar automobilisten hun logboek gebruiken als onderpand voor een lening, waren een andere industrie die een toename van klachten zag. Hoewel het aantal mensen dat klaagde over hun geldschieter steeg van 59 naar 103 tussen 2015 en 2016, was dit een stijging van 75 procent voor de Ombudsman.
Maakt u zich zorgen over het stijgende aantal klachten over autoverzekeringen en motorverzekeringen? Heb je ooit een reden gehad om te klagen? Vertel het ons in de reacties hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *