Brexit Fallout kan £ 2.300 toevoegen aan de Britse autoprijzen

De gemiddelde autoprijzen kunnen met veel meer dan £ 2.300 stijgen onder een ‘harde Brexit’, heeft nieuw onderzoek aangetoond.
Als het VK de Europese Unie zou verlaten zonder handelsovereenkomsten, zou dit terugvallen op het regime van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waar afgewerkte auto’s een tarief van 10 procent zouden krijgen, met componenten met een vergoeding Europese markt.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

• Gids in het VK -autoprijzen en specificaties
Onderzoek door Consultancy PA Consulting Schattingen De tarieven zouden £ 2.372 toevoegen aan de prijs van een gemiddelde auto. De tarieven zouden van toepassing zijn op zowel geïmporteerde als geëxporteerde auto’s, waarbij het rapport verklaart dat autofabrikanten waarschijnlijk alle prijsverhogingen doorgeven aan kopers.
Premier Theresa May heeft onlangs aangekondigd dat ze op 29 maart post 50 zou ondertekenen – het formele proces van het verlaten van de Europese Unie – waardoor de handelsonderhandelingsperiode van twee jaar tussen het VK en de EU zou worden geïnitieerd. De premier heeft doorschemeerd dat het VK mogelijk geen deel van de EU -interne markt blijft, in ruil voor meer controle over zijn grenzen in de toekomst.
Wat zou een ‘harde Brexit’ kunnen aangeven voor de productie van de Britse auto’s?
Het rapport waarschuwde dat als 10 procent tarieven zouden worden geïntroduceerd, makers zouden willen stappen buiten het VK. Volgens PA Consulting zouden de kosten van het exporteren van 200.000 auto’s per jaar vanuit het VK £ 460 miljoen zijn, wat “gemakkelijk” zou dekken van het bouwen van een nieuwe fabriek in het EU -gebied.
Hoewel het rapport benadrukte dat de tarieven sommige bedrijven kunnen motiveren die momenteel zwaar naar het VK exporteren om de productie in Groot-Brittannië te stappen, zei het dat een harde Brexit het “worst-case scenario” zou zijn voor de Britse automobielsector, geschat op £ 72 miljard en ondersteunend Ongeveer 800.000 banen.
• Hoe u uw auto kunt waarderen
Tim Lawrence, wereldwijd hoofd van de productie van PA Consulting Group, zei: “Zowel de EU als het VK zouden er baat bij hebben om gratis handels- en toeleveringsketens te houden omdat eventuele tarieven voor beide partijen schadelijk zouden zijn op basis van de complexe supply chain -regelingen van vandaag.
“Autofabrikanten zullen hun productie- en supply chain -netwerk- en investeringsbeslissingen moeten herzien en scenario’s moeten plannen op basis van extra tarieven en kosten/prikkels op vennootschapsbelasting. Sommigen kunnen beleggingsopties in het VK overwegen, maar sommigen kunnen eveneens overwegen te investeren in de EU. ”

Had u uw huidige auto kunnen betalen als het £ 2.300 veel duurder was? Vertel het ons in de reacties hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *